Tips & tricks pentru alegerea decorațiunilor interioare pentru sala de evenimente

Cu toții știm că până să ajungi să cunoști interiorul, prima impresie, chiar și atunci când organizezi un eveniment, contează. Modul în care evenimentul tău vorbește pentru tine este crucial pentru succesul acestuia. Iar la un eveniment, primul lucru care iese în evidență, până invitații ajung la mese, este decorul și design-ul sălii de evenimente. Nimeni nu vrea să se uite la pereții albi goli și anoști, în timp ce încearcă să se bucure de petrecere. Ca să nu mai spunem că la Salon Georgia, știm că vrei ca evenimentul tău să arate bine, să fie unic și să iasă în evidență. Se spune că „Dumnezeu se află în detalii”, iar echipa noastră de profesioniști se va asigura că peste evenimentul tău se va așterne divinitatea, odată ce sala este amenajată și pregătită să-și întâmpine oaspeții. 

Iar dacă te-ai stresat cu privire la cum va arăta decorul sălii în care se va desfășura evenimentul tău, în acest articol vei găsi câteva tips&tricks, care să-ți înlăture grijile. Având o experiență de peste 10 ani în organizarea de evenimente, am pus cap la cap rezultatele observațiilor noastre, realizate la evenimentele pe care le-am organizat și am inclus câteva sfaturi în acest articol. Vei afla, de asemenea, idei simple pentru decorarea interioară a sălii de evenimente, în funcție de specificul evenimentului: de la nunți la conferințe, precum și sfaturi pentru a nu cheltui o avere cu decorațiunile interioare. 

Dar până să ajungem la sfaturi, hai să vedem ce presupune, mai exact, decorarea unui eveniment. 

Decorul evenimentelor reprezintă toate acele lucruri mărunte, care alcătuiesc mediul în care se desfășoară evenimentul tău. Decorul creează ambianța și ajută la crearea atmosferei potrivite pentru oaspeții tăi. Dar decorul este ceea ce îl faci tu să fie, pe baza alegerilor pe care le faci. Nu trebuie să fii Pablo Picasso ca să-ți alegi decorațiunile interioare, care conferă eleganță și unicitate evenimentului tău, însă deciziile pot fi mai ușoare dacă ai lângă tine oamenii potriviți, cu experiență. Dacă găzduiești un eveniment într-un loc prestigios, construit cu bun gust,  care are deja un aspect distins, s-ar putea să nu mai fie nevoie să-l decorezi. Însă, în același timp, o sală complet goală poate fi transformată într-un loc fabulos, cu tipul potrivit de decorațiuni interioare. În cele mai multe dintre cazuri, va fi, adesea, o combinație dintre aceste două posibilități. De obicei, o să alegi o sală potrivită și apoi o să faci modificările corespunzătoare, pentru a se potrivi cu tema evenimentului. Decorarea evenimentului este o colaborare între tine, conducerea locației și, eventual, un specialist în decorațiuni interioare pentru evenimente.

Ar trebui să închiriezi, cumperi sau să externalizezi serviciile pentru decorațiuni interioare?

  1. Închirierea de decorațiuni interioare

Închirierea decorațiunilor pentru evenimente poate fi adesea mai ieftină decât cumpărarea acestora. Acest lucru este valabil, mai ales, dacă organizezi un singur eveniment și nu mai ai nevoie de decor pentru utilizări ulterioare.

2. Cumpărarea decorațiunilor interioare

Poți să achiziționezi decorațiuni mai scumpe dacă intenționezi să le folosești pentru mai multe evenimente. Dezavantajul achiziționării decorațiunilor interioare pentru evenimente este că devii responsabil pentru depozitarea și întreținerea acestora, care îți pot aduce costuri în plus.

3. Externalizarea serviciilor de decorațiuni interioare

De asemenea, poți externaliza complet serviciile pentru decorarea evenimentului către o terță companie. Dezavantajul externalizării acestui serviciu este costul. Trebuie să plătești atât forța de muncă, cât și închirierea decorului. Este cea mai scumpă opțiune, așa că înainte să iei o decizie, ar fi bine să iei în considerare timpul și banii tăi.

La Salon Georgia, avem arsenalul pentru decorarea sălii, însă suntem alături de tine, cu ajutor, sfaturi și consultanță, orice opțiune ai alege și cu oricine alegi să colaborezi pentru decorarea sălii noastre de evenimente. 

Tips & Tricks pentru alegerea decorațiunilor interioare

  1. Aranjarea meselor

Invitații tăi vor vorbi despre mâncarea și băutura de la evenimentul tău, precum și de modul în care au fost acestea aranjate pe masă. Bineînțeles că este întotdeauna grozav să ai o firmă profesionistă de catering, dar poziționarea și afișarea farfuriilor este la fel de importantă. Gândește-te la aranjarea meselor ca la o operă de artă. Vrei să fie organizat și să atragă privirea participanților tăi. 

2. Decorațiunile

Atunci când alegi decorațiunile pentru evenimentul tău, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare. În primul rând, trebuie să stabilești tema și tonul pe care încerci să le transmiți. Înțelegerea tonului de bază pe care vrei ca evenimentul tău să-l transmită va face mai ușoară alegerea decorațiunilor care se potrivesc cel mai bine. Este la fel de important să știi pe ce vrei să fie accentul evenimentului. Vrei ca invitații tăi să fie atrași de scenă? Sau poate vrei ca ei să se concentreze pe mesele bine aranjate. Amenajarea unor decorațiuni frumoase într-un mod bine gândit îi va îndrepta pe invitați în direcția dorită.

3. Culorile

Culoarea este esențială pentru a crea atmosfera perfectă pentru evenimentul tău. Ajută la stabilirea tonului și există multe moduri de a folosi culoarea în avantajul tău. Respectarea unei scheme de culori ar putea fi o idee bună, mai degrabă decât combinarea mai multor culori care nu potrivesc unele cu altele. Odată ce știi schema de culori, folosește-o pentru scaune, fețe de mese, draperii și multe altele. Dacă bugetul îți permite, instalarea luminilor este o altă idee bună pentru a evidenția culorile. 

4. Oglinzi

Utilizarea oglinzilor, fie că le aduci tu sau există deja în local, este o modalitate bună de a-ți îmbunătăți decorul. Mulți designeri de interior vor încorpora oglinzi, datorită faptului că sunt cunoscute că fac o cameră să pară mai mare. Acest lucru ar putea fi perfect pentru cineva care lucrează cu un buget redus sau dacă plănuiește un eveniment mai mic. Oglinzile vin în toate formele și dimensiunile și le poți folosi și ca decorațiuni artistice sau le poți decora cu tot felul de flori și aranjamente. De asemenea, poți crea un photo corner din asta, care să îi bucure pe invitații tăi.

#decoratiuni #decoratiuniinterioare #catering #salongeorgia #salaevenimente

Share!

Citește și